Overzicht van onze relaties

Atlant weerbaarheidstraining KIES agressietraining

Atlant

We zijn heel blij met de grote steen die jullie bijdragen. Vooral met jullie flexibiliteit en het altijd met ons meedenken in hoe jullie ons zinvol kunnen ondersteunen!

ROC Aventus

Agressietraining

Agressietraining voor opleiding verpleegkundigen

Het resultaat van de les agressietraining is dat ik na deze les een goed inzicht heb in hoe ik zou moeten reageren als er een agressieve situatie plaats vindt. Ik heb door deze les meer informatie gekregen en hierdoor mijn deskundigheid bevorderd. Ik vond zelf de les erg goed gaan en ik heb deze les veel geleerd. Ik heb bijvoorbeeld geleerd wat mij kan helpen bij momenten dat ik me verstijf, hoe ik iemand kan benaderen, hoe je eigen grens moet aangeven, goed te ademen tijdens stressvolle situaties en hoe je op een open manier staat in een gesprek.

GGNet

Train de trainer & Coaching

Train de trainer – Angela en Diana

Ik vond de opleiding dynamisch, verrijkend, ontzettend leuk, toepasbaar en het heeft gezorgd voor een bijdrage in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen tijd heb ik veel handvatten gekregen met betrekking tot het geven van een training, de inhoud ervan en het proces op zichzelf. Het was een ontzettend plezierige manier van leren: kennis opdoen en tegelijk uitvoeren. De lesdagen waren erg dynamisch ingedeeld en er was aansluiting bij je persoonlijke leerprofiel. Door dingen te doen en te ervaren heb ik veel geleerd wat ik me eigen kan gaan maken.

Angela Visser

Ik heb de opleiding tot trainer door buro KIES ervaren als een zeer complete, praktijkgerichte opleiding. Kim en Esther als opleiders zijn fantastisch! Zij creëren een veilige leeromgeving waarin je uitgedaagd wordt om uit je comfort zone te stappen en waarin je leert door het halen van succes ervaringen. Ik kijk terug op een intensief maar prettig en leerzaam opleidingstraject, waarin ik mij met enthousiasme heb kunnen ontwikkelen tot beginnend trainer!

Dianne Schreurs

Coaching – Nick en David

Samen met mijn collega ben ik ruim zes maanden door Kim gecoacht, in combinatie met de gesloten opname afdeling waar wij voor werken. Op basis van persoonlijk gelijkwaardig contact hebben we samen gekeken naar doelen waarmee ik aan de slag kon. Deze doelen waren gericht om uiteindelijk zelf te gaan coachen op het gebied van dwang en drang binnen GGNet. Deze doelen liepen als een rode draad door het contact. Kim weet goed te bevragen zonder zijn mening op te leggen en is op deze manier erg sturend geweest in mijn eigen leerproces. Door aan deze doelen te werken ben ik een betere zorgprofessional geworden.

Nick van Ewijk

Carla is een enorme meerwaarde voor ons team. Door eerst te levellen met het team krijgt Carla al snel het overwicht dat een coach nodig heeft en kan ze ons haarfijn uitleggen waar de verbeterpunten liggen. Het is erg fijn om haar verfrissende, objectieve visie te horen en de feedback ontvangen wij dan ook altijd goed onderbouwd en met de nodige humor. Carla is in staat om ons zelf tot inzichten te laten komen in plaats van ze voor te kauwen voor ons. Voor mij als ervaringsdeskundige is het erg geruststellend dat Carla enorm vanuit het cliëntenperspectief denkt en veel oog heeft voor de bejegening richting de cliënt.

David Mulder

» website

Solis zorggroep

Het was een ontzettend leuke, leerzame dag. Wat ik zo fijn vond aan de scholing was dat Esther gebruik maakt van onze kracht. Namelijk onze intuïtie.  Hierdoor kreeg ik meer zelfvertrouwen doordat wat ik deels al doe, ik goed doe. Daarnaast kreeg ik duidelijke handvaten voor verschillende situaties. Ik werk zelf in de sociale teams en dit is een relatief nieuw beroep. Ik kom soms in gevaarlijke situaties alleen terecht en tijdens deze scholing leerde ik mijzelf meer bewust te zijn van bepaalde handelingen en bijvoorbeeld positionering in de ruimte waar het keukentafelgesprek plaats vind. Esther is erg vriendelijk, open en prettig in de omgang. Ik zou de scholingen van haar zeker aanraden!

Kelly Verhaard, verpleegkundige

De Financiële Hulpverlener BV

Op ons bewindvoerderskantoor De Financiële Hulpverlener hadden we te maken met klanten die agressief of andere vormen van grensoverschrijdend gedrag vertoonden op het moment dat ze niet kregen wat ze wilden. Bij een aantal klanten dreigde dit uit de hand te lopen, en dat wilden we graag voor zijn.
Daarom hebben we een training gevolgd bij KIES. We kunnen niet anders dan concluderen dat we als kantoor nauwelijks meer te maken hebben met agressieve klanten doordat we:

  • Ons in kunnen leven in de klant met alle problemen die de klant heeft, variërend van verslaving, laag IQ, depressie, psychisch in de knel, een combinatie van deze problemen,
  • Kunnen de-escaleren op het moment dat de klant agressief wordt,
  • Eigen grenzen te stellen en te bewaken.

Kortom: we kijken terug op een geslaagde cursus waarbij we nog iedere dag resultaat van hebben.

Rien Prinsen, bewindvoerder
» website

Mindfit

Een verplichte cursus ASV. “Dat hebben we toch niet nodig in de basis GGZ?” dachten wij van Mindfit van tevoren. Toch kunnen we in deze setting ook agressie tegenkomen, zoals mensen die opdringerig, erg gefrustreerd of woedend zijn. Weten wat daarbij wel en niet helpend is in communicatie is dan wel handig. Ook was het zinvol om te oefenen met wat het effect is van je eigen handelen op de emotie van de ander. Daarnaast: wie wil er nou niet scherp hebben hoe je jezelf het beste verdedigt? En wist je dat ademhaling direct effect heeft op je biologische stressniveau? De trainers Esther en Mark maken er een inspirerende en nuttige workshop van. Agressie staat niet zover van je bed als je denkt.

Laura Kleinstapel

Viaa

Ik heb een gastcollege gehad van KIES, buro voor weerbaarheid, over agressie in de zorg. Voor ons als studenten van Hogeschool Viaa is het erg toepasbaar, omdat we te maken hebben met verschillende werkplekken en doelgroepen. Daarom is het voor ons zeer interessant en ik vond de manier waarop het college interactief gegeven werd ook nog eens super leuk. Bedankt!

Janske van Kerkhof

Dimence groep

Ayla: “Top trainers: Kim en Esther. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze geven iedereen een leer- en succes ervaring.”

Tessa: “Super leuke en enorm leerzame training! Esther en Kim weten in de training, met een vleugje humor en erg veel veiligheid in de groep, je alle ‘kneepjes’ van weerbaarheid bij te brengen. Een goede ervaring voor ons als medewerkers van Dimence Groep.” 

Ayla Bierhof en Tessa Liefers

Ixta Noa

Samen met mijn collega’s van Ixta Noa nam ik onlangs deel aan de Weerbaarheidstraining van KIES. Een op-maat-gesneden training gegeven door mensen die haarfijn wisten wat ons team nodig had. Het was een mooie mix van theorie en praktijk. Daarnaast was er heel veel ruimte voor eigen inbreng vanuit onze dagelijkse werk. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Marcel Schepers

Interaktcontour

Onze zorgmedewerkers worden al jaren getraind op het gebied van weerbaarheid. Dit jaar hebben wij – als teamleden van de afdeling Leren en Ontwikkelen – ook deelgenomen aan de basistraining verbale weerbaarheid.

Mooi om te ervaren hoe het oefenen met de trainingsacteur je bewust maakt van je gedrag en welke reactie dat bij anderen kan oproepen.
De theorie geeft je inzicht in je eigen krachten en minder sterke punten. Het live oefenen biedt handvatten om dit vervolgens in de praktijk te gebruiken.

Leerzaam!

Heidy Stegeman en Jolanda Veldhuis

Mediant

Logo Kies

Maak kennis met onze persoonlijke wijze van aanpak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.