Training

Veilig fysiek ingrijpen met teamtechnieken in de zorg

Kies voor een humane manier voor maximale veiligheid

Als medewerker van klinische afdelingen wil je graag op een veilige manier ingrijpen als een situatie escaleert. Met de teamtechnieken die je als team leert, wordt een onveilige situatie op een humane manier weer veilig gemaakt.

Duur training

De training duurt twee dagen.

Voor wie

Voor medewerkers van klinische afdelingen in de zorg die vallen onder BOPZ, justitie of die een gesloten/besloten karakter hebben.

KIES bij De Monitor 21 april 2018

Marijn volgt weerbaarheidstraining voor hulpverleners

Hulpverleners krijgen in de psychiatrie helaas regelmatig te maken met agressie. Marijn draaide mee met een training voor hulpverleners en ondervond aan den lijve hoe je met deze agressieve cliënten omgaat.

Geplaatst door De Monitor op zaterdag 21 april 2018

Inhoud van de training

Is isoleren/separeren goede zorg of juist noodzakelijk kwaad? Ook leer je om een afweging te maken of je in een situatie het beste fysiek kunt ingrijpen of beter een alternatieve methode kunt gebruiken. Mocht je over moeten gaan op fysiek ingrijpen, dan leer je hoe je dit zo humaan mogelijk doet. Het belang van de behandelrelatie en de kaders van de wetgeving en inspectie zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Veiligheid van de patiënt, jezelf en je collega’s staan hierbij centraal. Afstemming onderling en communicatie naar de patiënt toe zijn belangrijke onderdelen.

Stress zorgt er namelijk voor dat je waarneming verandert. Hierdoor kun je te maken krijgen met tunnel visie.

Hierin nemen we ook acute noodsituaties mee waarbij je assistentie krijgt van omliggende afdelingen.

KIES maakt jou en je organisatie weerbaar

KIES, buro voor weerbaarheid, wil jullie als team fysiek weerbaar maken. Met ons sterke en deskundige team geven we coaching, training en advies. Dit maakt medewerkers weerbaarder en hierdoor voelen ze zich veilig, zelfverzekerd en prettig. We zijn ervan overtuigd dat hierdoor het functioneren verbetert en dat het kan zorgen voor minder ziekteverzuim.