Training

Verbale weerbaarheid

Krijg meer inzicht in verbale agressie en leer ermee omgaan

Wil je verbale weerbaarheid vergroten en weten hoe je omgaat met verbale agressie? Dan is dit de training die jij zoekt.

Tijdens de verbale training gaan we dieper in op communicatie. Naast verbale technieken kijken we ook naar toon, mimiek en houding, zodat je weerbaarheid wordt vergroot. Je leert inschatten wanneer en hoe te deëscaleren of je grenzen aan te geven. De verbale weerbaarheidstraining is opgebouwd uit meerdere modules die we per training kunnen aanpassen. Door de juiste mix van modules te kiezen, haal je het beste resultaat uit de training!

Duur training

De training duurt één dag.

Voor wie

Iedereen die in aanraking komt met lastig gedrag, verbale agressie en intimidatie op de werkvloer.

Inhoud van de training

We behandelen de verschillende vormen van verbale agressie inclusief voorbeelden. Je leert verschillende verbale weerbaarheidstechnieken, zoals deëscaleren en confronteren. Je weet dan hoe het beste kan worden omgegaan met de verschillende vormen van agressie. Daarnaast gaan we de dieper in op visievorming over verbale agressie. Is agressie bijvoorbeeld een nood? Heeft het een boodschap of is het crimineel gedrag?

Om hier goed mee om te gaan, speelt ook je eigen reactie een rol. Met deze module krijg je inzicht in:

  • wat voor signalen iemand afgeeft;
  • hoe je lichaam reageert op stress en wat waarneembaar is.

Daarnaast krijgt elke cursist een eigen ‘blauwdruk’ van waarneembare fases van stress.

Door oplopende spanning en stress is het namelijke moeilijker om aangeleerde vaardigheden toe te passen. Het doel van deze technieken is om kennis en aangeleerde weerbaarheidstechnieken makkelijker toe te kunnen passen.

Waarom is dit belangrijk? Agressie heeft bijna altijd een opbouw en door het gedrag te plaatsen in het crisisontwikkelingsmodel, leer je welke emoties iemand heeft en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Tijdens deze module krijg je inzicht in:

  • hoe en wanneer je het beste de confrontatie aan kunt gaan;
  • hoe en wanneer je de situatie kunt deëscaleren.

Door samen met een trainingsacteur te oefenen, leer je het volgende:

  • Je krijgt inzicht in je eigen handelen.
  • Je leert welke communicatietechnieken werken om weerbaarder te worden.

Veiligheid is een integraal onderdeel van deze module. De trainingsacteur geeft daarom op een veilige en opbouwende manier feedback aan iedereen.

KIES maakt jou en je organisatie weerbaar

KIES, buro voor weerbaarheid, wil jou verbaal weerbaar maken. Met ons sterke en deskundige team geven we coaching, training en advies. Dit maakt medewerkers weerbaarder en hierdoor voelen ze zich veilig, zelfverzekerd en prettig. We zijn ervan overtuigd dat hierdoor het functioneren verbetert en dat het kan zorgen voor minder ziekteverzuim.