Weerbaarheidstraining en corona

Voor onze weerbaarheidstrainingen hebben we een aantal richtlijnen opgesteld. Zo kunnen we op een veilige en verantwoorde manier onze trainingen blijven geven, zodat we jullie toerusten om met verbale en/of fysieke agressie om te leren gaan.

We volgen het nieuws hierover op de voet en de richtlijnen worden indien nodig bijgesteld.

Corona richtlijnen bij verbale weerbaarheidstraining

1
Richtlijnen RIVM

Vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen van het RIVM en adviezen van de overheid. Zij hebben ons groen licht gegeven om ook met de aangescherpte maatregelen vanaf 14 oktober ons trainingsprogramma voort te zetten.

2
Mondkapjes dragen

Bij beweging in publieke ruimtes en waar we tijdens de trainingen dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen dragen we mondkapjes.

TIP: Er wordt extra geventileerd in alle trainingsruimtes, draag daarom warme kleding tijdens de training (of breng iets extra warms mee).

img-coronamaatregelen

Corona richtlijnen bij fysieke weerbaarheidstraining

De fysieke weerbaarheidstrainingen die Kies aanbiedt zijn qua corona-risico in de categorie contactberoepen geplaatst door het RIVM. Bij het fysieke oefenen is het niet mogelijk om constant de 1,5 meter afstand te bewaren. Om dit gedeelte van onze trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen hanteren we de volgende richtlijnen:

1
Registratiesysteem

Onze fysieke weerbaarheidstrainingen vallen binnen de categorie ‘contactberoepen’. Deze zijn toegestaan ook na 14 oktober mits er een registratiesysteem is.

2
1,5 meter afstand tijdens weerbaarheidstraining

Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal trainingsverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.

3
Gezondheidscheck

Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training.

4
Mondkapjes dragen

Tijdens de fysieke oefeningen worden mondkapjes gedragen, deze hebben de trainers bij zich voor alle cursisten.

5
Handen ontsmetten

Voor en na de fysieke oefeningen ontsmetten alle deelnemers hun handen.