Verlaag de werkdruk in de gezondheidszorg met weerbaarheidstrainingen
Verminder agressie en breng plezier terug op de werkvloer
20+ jaar ervaring gezondheidszorg
243+ trainingen
Specialismen: psychiatrie, gesloten afdelingen, ouderen zorg
Weerbaarheidstraining verlaagt werkdruk
Personeel in de gezondheidszorg ervaart een hoge werkdruk door agressie. De Inspectie SWZ ziet hiervoor verschillende oorzaken:
- Er vindt een verschuiving plaats van de intramurale zorg naar extramurale zorg
- De zorgzwaarte voor de werknemer neemt toe
- Een aantal zorgtaken wordt lager gekwalificeerd
- Tijdelijk personeel heeft over het algemeen minder ervaring. Bijvoorbeeld met dementerende ouderen, mensen met psychische problemen of het gebruik van hulpmiddelen.
Hierdoor krijgen werknemers vaker te maken met agressie. Ruim de helft van personeel in de gezondheidszorg heeft minstens één keer te maken gehad met agressie. Veiligheid op de werkvloer heeft daarom blijvend aandacht nodig. Weerbaarheidstrainingen geven inzicht in het ontstaan agressie. Personeel handelen hierdoor in rust en met zelfvertrouwen bij verbale en fysieke agressie.
Zo wordt een onveilige situatie veilig en ervaren werknemers een lagere, gezonde werkdruk.
Ontdek hoe KIES medewerkers in de gezondheidszorg weerbaar maakt
Hoe ga je om met mensen die opdringerig, erg gefrustreerd of woedend zijn? Trainers Esther en Mark geven hier een inspirerende en nuttige workshop over.
De Weerbaarheidstraining van KIES was een op-maat-gesneden training gegeven door mensen die haarfijn wisten wat ons team nodig had.
Met een vleugje humor en veel veiligheid in de groep, weten Kim en Esther je alle 'kneepjes' van weerbaarheid bij te brengen.
Verminder verzuim door weerbaarheidstrainingen
De aanpak van agressie staat bij ziekenhuizen hoog op de agenda. Toch schiet de aanpak veelal te kort volgens de Inspectie. Het schort vooral aan voorlichting, training, analyse en een adequaat veiligheidsbeleid.
Agressie in de gezondheidszorg heeft grote gevolgen voor de gezondheid van slachtoffers van geweld en agressie. Zo ervaren ze bijvoorbeeld vaker burn-outklachten, wisselen sneller van baan en er is meer en langer verzuim.
De weerbaarheidstrainingen van KIES geven inzicht in agressie en in eigen gedrag. Dit geeft zelfvertrouwen en rust om op de juiste manier te handelen. Hierdoor keert de veiligheid op de werkvloer terug en neemt verzuim af.
3 direct toepasbare tips en weerbaarheidsoefeningen voor het omgaan met agressie
Ontvang praktische tips voor het omgaan met agressie en stress
Word weerbaar met de weerbaarheidstrainingen van KIES
Word fysiek en mentaal sterk en weerbaar met de weerbaarheidstrainingen voor de gezondheidszorg
Verbale weerbaarheidstraining
Wil je weerbaar worden en weten hoe je omgaan met verbale agressie? Met deze training krijg je inzicht in verbale agressie, leer je deëscaleren en je grenzen aan te geven.
Persoonlijke weerbaarheidstraining
Krijg inzicht in fysieke agressie en hoe je hier het beste mee omgaat. Met onze persoonlijke weerbaarheidstraining leer je hoe je situaties deëscaleert of voorkomt.
Teamtechnieken in de zorg
Leer met teamtechnieken hoe je als team een onveilige situatie op een humane manier veilig maakt.
Opvang en nazorg
Leer waarom opvang en nazorg belangrijk is na een incident of heftige situatie en hoe je voor collega's zorgt.
Stressless training
Leer vier eenvoudige technieken om spanning te verminderen, zodat je de kennis en aangeleerde weerbaarheidstechnieken weet toe te passen.
Train de trainer
Op aanvraag leiden wij trainers op om weerbaarheidstrainingen te geven.
KIES klanten over onze weerbaarheidstrainingen
Kim en Esther als opleiders zijn fantastisch! Zij creëren een veilige leeromgeving waarin je uitgedaagd wordt om uit je comfort zone te stappen en waarin je leert door het halen van succes ervaringen.
Esther maakt gebruik van onze kracht: intuïtie. Hierdoor kreeg ik meer zelfvertrouwen en ik leerde meer bewust te zijn van bepaalde handelingen en positionering in een ruimte.
Kim Schrijver - eigenaar, trainer & coach
Als trainer en coach heb ik mij altijd ingezet voor veiligheid en veilig werken. Agressie heeft mij altijd gefascineerd. Waar komt het vandaan? Wat wil ik ermee? Wat kunnen we ermee? Wie zijn er eigenlijk agressief?
Wil jij inzicht in agressie en leren hoe je hiermee om gaat?
Kim Schrijver
Esther Werner - eigenaar, trainer & coach
In mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie is agressie aan de orde van de dag. Als trainer, acteur en coach maakt het mij gelukkig om op zoek te gaan naar je eigen kracht, zodat je adequaat reageert in lastige situaties.
Wil jij weten waar jouw kracht zit en zelfverzekerder je werk doen?