Nieuwsbrief Kies April 2020

Applaus voor jullie

Onze dank en waardering voor alle toppers in de Zorg!

Vrijwel alle organisaties waar we mogen trainen zijn zorginstellingen of zorg gerelateerd. Onze grootste doelgroep, medewerkers in de zorg zijn de absolute helden van dit moment.
Niet alleen in ziekenhuizen wordt veel van de zorg verwacht maar ook alle andere disciplines hebben te maken met ingrijpende corona maatregelen.

Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk deze beroepsgroep is voor onze samenleving. We willen jullie graag een Hart onder de riem steken.

Chapeau voor jullie inzet! Wij denken aan jullie!

We staan allemaal voor dezelfde uitdaging; hoe onderhoud je het contact zo goed mogelijk nu je letterlijk afstand moet bewaren.

Let goed op jezelf en je naasten. Laten we samen blijven verbinden en werken aan een gezonde weerbare wereld!

Hartelijke groet,

Het team van Kies Buro voor Weerbaarheid

E-learning beschikbaar

Om in deze moeilijke tijden toch iets te kunnen betekenen voor de organisaties waar we al mee samenwerken, hebben we een e-learning ontwikkeld rondom agressie en verbale weerbaarheid. We zien dit absoluut niet als vervanging voor onze trainingen maar als een mogelijkheid om jullie in de periode dat we niet kunnen trainen een tussen oplossing te bieden.
De module duurt ongeveer een uur en is vanaf elke computer, mobile of ipad te benaderen met een speciale link.

De module gaat in op de achtergronden en het ontstaan van agressie, en het biedt theorie en tools om agressie te hanteren of verminderen.
Daarnaast kijken we naar de zorgverlener zelf. Wat gebeurt er zoal bij agressie en hoe kun je stress reguleren om zo optimaal mogelijk te functioneren.

Bij interesse, laat het ons weten.

Ondertussen bij Kies op ‘kantoor’

Oké, er wordt niet getraind en minimaal gecoacht, maar we zitten niet stil. Het merendeel van onze trainers is ook werkzaam in de zorg waar ze nu meer dan ooit nodig zijn. Verder werken wij rustig door – vanaf onze eigen werkstek thuis, tussen de kinderen. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen! Programma’s en e-learning-modules voor verschillende organisaties worden verder uitgewerkt, trainingsmodules worden verder ontwikkeld zoals de trainingsmodule rondom de nieuwe wet WvGGZ.

Natuurlijk proberen we alle uitgevallen trainingen een nieuwe plek te geven zodra het weer verantwoord is. Voor al jullie (aan)vragen is Monique van Hal bereikbaar via:
monique@kiesweerbaarheid.nl


 

Kies richtlijnen rondom Training

1

Voor het hervatten van de trainingen volgen wij voorlopig de richtlijnen van het RIVM en adviezen van de overheid. Alle trainingen tot 1 juni zijn geannuleerd.

2

Zodra het weer verantwoord is, starten we weer onze trainingen. Hopelijk zo snel mogelijk.

 


 

Crisislijn

Voor als de spanning heel hoog oploopt

De huidige beperkende maatregelen kunnen natuurlijk leiden tot situaties van hoge frustratie en agressie bij cliënten die voor langere tijd binnen moeten blijven, en zeer beperkt zijn in hun contact met de buitenwereld. Dit nog afgezien van de geestelijke mogelijkheid dit alles te bevatten.

Mocht er urgent behoefte bestaan om onze raad in te winnen, dan zijn we als Kies natuurlijk bereikbaar voor jullie.

Bel met Esther of Kim, mailen mag natuurlijk ook. We zullen jullie zo snel en zo goed als mogelijk te woord staan.

Logo Kies

Maak kennis met onze persoonlijke wijze van aanpak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.