Branche

Publieke sector

Als medewerker binnen de publieke sector krijg je te maken met allerlei soorten mensen en wensen. Je kunt daardoor ook te maken krijgen met ongewenst gedrag of zelfs agressie.

Voor de medewerkers en de organisatie wil KIES de tools geven om met ongewenst of agressief gedrag om te gaan.   

Als servicemedewerker bij de gemeente zit ik vaak achter de balie of het service loket. Ik verwijs mensen door en neem telefoontjes aan. KIES heeft ons geleerd dat gastvrijheid en klantvriendelijkheid niet grenzeloos hoeven te zijn. Ik heb geleerd om verschillende agressievormen te onderscheiden en hierin mijn verbale communicatie op aan te passen. In mijn team werd er ook verschillend op agressie gereageerd. Wat ik als agressie ervaar, ervoer een ander bijvoorbeeld niet als agressie. Ik voelde mij hierdoor ook niet altijd even series genomen of gesteund.  Na de trainingen zijn we als team hechter geworden en ervaar ik meer sociale veiligheid om mijn gevoelens te delen.

Nellie

Je hoeft de krant tegenwoordig maar open te slaan en je leest altijd wel iets over agressie in het openbaar vervoer. Ik werk al sinds 1983 als buschauffeur. Ik heb momenten dat ik er echt mee wil stoppen. Ik vind het vreselijk wat er allemaal gebeurt en heb zelf helemaal niets met agressie. Ik word er bang van en tegelijkertijd heel boos. Gelukkig heb ik zelf nog niet veel te maken gehad met agressie, maar ik heb andere verhalen gehoord van collega’s. Ik word niet vrolijk van de verhalen die ik van hen hoor of van de verhalen die ik lees in de krant.

KIES heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Dit vertrouwen maakt mij rustiger. De spanning- en stresstraining vond ik echt een eye-opener. Collega’s reageren nu ook rustiger zodat een situatie minder snel escaleert.

Ibrahim

Agressietrainingen voor gemeentes

Word fysiek en mentaal sterk en weerbaar met de agressietrainingen voor gemeentes.

Opvang en nazorg

Wil je meer weten over wat belangrijk is na een incident of heftige situatie? Deze training leert je waarom opvang en nazorg belangrijk zijn en hoe je voor collega’s kunt zorgen.

Logo Kies

Maak kennis met onze persoonlijke wijze van aanpak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.