Branche

Gezondheidszorg

Als medewerker binnen de gezondheidszorg sta je vaak dichtbij de mensen met wie je werkt. Mogelijk krijg je daarbij ook te maken met agressie of ongewenst gedrag. Of het nu gaat om lichte frustraties van iemand die tegen zijn grenzen aanloopt of heftige agressie vanuit bijvoorbeeld psychiatrische klachten.

KIES wil graag helpen zodat je als medewerker, organisatie en team ongewenst of agressief gedrag signaleert en mogelijkheden krijgt om hiermee om te gaan. 

Verbale-weerbaarheid-web-f

Ervaring weerbaarheidstraining

Ik werk als ambulant wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Als ‘gast’ kom ik soms in de meest lastige situaties terecht. Situaties met agressieve honden tot situaties met dwingende familieleden van de patiënt. Ook kom ik met regelmaat seksuele intimidatie en drugsgebruik tegen. KIES heeft ons team veel inzicht gegeven. Dat we niet alles hoeven te accepteren en hoe we met verschillende situaties om kunnen gaan. Samen met mijn werkgever hebben ze geholpen om een goed veiligheidsbeleid neer te zetten, zodat medewerkers zich ook gesteund voelen vanuit de organisatie.

Lisanne

3 direct toepasbare tips en weerbaarheidsoefeningen voor het omgaan met agressie

Ontvang praktische tips voor het omgaan met agressie en stress

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Omgaan met fysieke en mentale agressie in de zorg

Werk jij in de GGZ of op een andere plek in de gezondheidszorg en heb jij te maken met agressie? Onze weerbaarheidstrainingen zijn specifiek gericht op verbale en fysieke agressie binnen de gezondheidszorg. Met verschillende modules maken we een training op maat, zodat we naadloos aansluiten op jouw/jullie hulpvraag.

Opvang en nazorg

Wil je meer weten over wat belangrijk is na een incident of heftige situatie? Deze training leert je waarom opvang en nazorg belangrijk zijn en hoe je voor collega’s kunt zorgen.

Train de trainer

Op aanvraag leiden wij trainers op om weerbaarheidstrainingen te kunnen geven.

Ervaring cursist
“Ik vond de opleiding dynamisch, verrijkend, ontzettend leuk, toepasbaar en het heeft gezorgd voor een bijdrage in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.” Cursist Angela Visser

Logo Kies

Maak kennis met onze persoonlijke wijze van aanpak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.